Маски за избелване

Премахване на тъмни петна

В стъклен съд се слагат няколко копчета или мъниста от седеф. Заливат се със сока на 2 лимона и се оставя да поседи няколко дни, докато седефа се разтвори. От време на време се разбърква с дървена шпатула. След това се маже лицето сутрин или вечер. Държи се няколко часа и след това се отмива. Внимание - мирише доста лошо, но е ефективно.

***

1 ч.л. хума, 1 ч.л. кисело мляко, 1 ч.л. лимонов сок и 1 ч.л. сода бикарбонат се разбъркват добре и се нанася на измито лице. След 15 мин. се измива с хладка вода.

***

Върху филия хляб се намазва кисело мляко (на по-дебел слой) и се оставя да му попие водата. Обира се млякото от хляба и се разбърква с един стрит на прах аспирин. Разнася се върху кожата на лицето, шията и деколтето на не много дебел слой и стои докато изсъхне (около 15-20 мин.) Може преди да го измиете да го "отроните" от намазаните места с масажни движения (действа като пилинг) и след това се отмива с хладка вода. Има и дезинфекциращ ефект.

***

Смесва се 30 г. мая за хляб, чаена лъжичка лимонов сок и супена лъжица прясно мляко. Кашата се нанася с четка или памук. Измива се след 20 минути.

***

Един сварен картоф и 4-5 капки зехтин се разбъркват с една супена лъжица прясно мляко. Добавят се малко тоалетни трици или брашно, докато се получи каша. Нанася се върху лицето топла. Стои 15-20 минути.

***

Смесват се 1 чаена лъжичка мед с 1 чаена лъжичка лимонов сок. Държи се върху лицето и шията 30 минути, след което се отмива с хладка вода.

***

Смесват се равни количества мед, лимонов сок и кисело мляко. Нанасяте на лицето и когато изсъхне, измивате с хладка вода. Преди да нанесете маската почистете лицето с лосион или тоалетно мляко.

***

Един жълтък, 1 с.л. прясно мляко, 1 с.л. мед, добавя се малко брашно, за да стане като каша и малко кафе. Оставя се да поседи 15-20 мин и се измива с хладка вода.

***

Изцежда се кисело мляко. Добавя му се един белтък и 1 с.л. мед и се нанася на лицето. Измива се с хладка вода след като изсъхне.

***

Смесват се два натрошени аспирина, 1 чаена лъжица мед, 1 чаена лъжица гъсто кисeло мляко. Нанася се по лицето и шията и се измива след като започне да изсъхва с хладка вода.

***

1-2 лъжици мед се омесват много добре със ситно накълцан магданоз. Маската престоява 20 минути, за по-голям ефект се препоръчва да се използва 2 пъти в седмицата.