Грижа за ръцете


Крем за лакти

Смесват се 2 с.л. едно смлени овесени ядки и 1 с.л. утайка от кафе с гъсто кисело мляко. Добавят се 3 капки масло или 1 ч.л. сок от грейпфрут. Сместа се втрива в загрубялата кожа на лактите. Оставя се да подейства 10 минути и се изплаква. Лактите се намазват с мазен крем.

***

Лесно и бързо

Слагате една чаена лъжичка захар в шепите си и капвате малко олио. Търкат се дланите на ръцете сякаш се миете. По този начин се премахва мъртвата и загрубяла кожа. След като се натъркат добре, ръцете се измиват с хладка вода и сапун и се намазват с подходящ крем.

***

За красиви ръце

Настъргва се един домат. С получената "каша" се намазват ръцете, като ги масажирате за около 4 - 5 минути най-много. Може малко да щипе. След това изплаквате ръцете, редувайки топла и студена вода. Нанася се крем за ръце.


***

За груби лакти

1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон, 2 супени лъжици мед. Медът се затопля леко на водна баня и се смесва с лимоновия сок. Нанася се върху възпалените места и се оставя да действа 30 мин. След това се отмива и кожата се намазва с крем за ръце или с бадемово масло. Към лосиона мажете да добавите 1 ч. л. мазен крем и да намажете лактите и устните с тази смес.

***

За потни длани

Правят се вани на ръцете с отвара от нарязани дъбови кори и жълт кантарион - 2 чаши вода и 1 суп. лъж. от нарязаните билки. Варят се 10 мин и след охлаждане водата се смесва с 2 суп. лъж. оцет.

***

Компрес за загрубели ръце

1 супена лъжица мед, 1/4 чаша прясно мляко, 3 сварени картофа, 5 капки розова вода.
Картофите се пасират в млякото с вилица. Добавя се розовата вода и меда. Пастата се нанася върху едната ръка и тя се увива с найлоново пликче. След 10 мин найлончето се сваля и маската се отмива със студена вода. Процедурата се повтаря и с другата ръка.