Борба с целулита

Двадесетина листа бръшлян се киснат на слънце в чаша зехтин за около двадесет дена. След това се прецежда през марля и се масажират бедрата всяка вечер, колкото можете по-енергично в продължение поне на един месец.

***

В буркан или подходящ съд се смесва половин пакет морска сол и едно шишенце бадемово масло. Разтръсква се хубаво, докато се разбърка добре и се втрива в проблемните зони преди баня.

***

В половин кофичка кисело мляко се слагат 2 супени лъжици морска сол. Изчаква се около 10 минути и се намазва цялото тяло, като се набляга на бедрата и дупето. Стои се 10-15 минути и се прави масаж на тялото, като търкате леко. След това се измивате. Резултата е стегната и гладка кожа.


***

3-4 супени лъжици мас се разбиват на пухкав крем с 2-3 супени лъжици розова вода. Водата се прибавя малко по малко, кремът трябва да стане въздушен, с лека текстура. После се прибавя 1 чаена лъжичка сода, може и малко любим парфюм. Получава се крем, който е много ефикасен. Масажира се отгоре надолу един път дневно.

***

1 супена лъжица изсушен и натрошен бръшлян се залива с 500 мл студена вода. Оставя се да престои 24 часа, след което веднъж на ден се втрива цялото количество на местата, където имате целулит. Масажира се интензивно до пълното му поглъщане от кожата.
***

Смесете 3 части ябълков оцет с една част масажно олио за тяло. Мажете засегнатите области 2 пъти дневно - сутрин и вечер, за да отстраните целулита.
***

Разтворете във ваната 2 чаши морска сол и 5-6 капки какаово масло. Масажирайте нежно тялото с кръгови движения, като наблегнете на проблемните участъци. 15-20 минути веднъж седмично си вземайте такава вана.