Кремове против стрии

1/2 чаша какаово масло, 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш, 1 супена лъжица масло от кайсиеви ядки, 1 супена лъжица течен витамин Е, 2 супени лъжици настърган пчелен восък

Сместа се загрява на водна баня докато пчелният восък се разтопи. Прехвърля се в съд с капачка (стара кутия от крем или друг съд, в който ще е лесно да се бърка) и се съхранява в хладилника. Този крем се маже докато се постигне пълно лечение на стриите. Да се нанася след баня и поне 20 минути преди обличане, за да не попие в дрехите.

***

Във стъклен буркан се налива зехтин (студено пресован и не много ароматен) до около средата на буркана. Вътре се настъргва какаово масло, малко повече от юмрук. Буркана се слага на водна баня на котлона и се държи докато се разтопи какаовото масло. Като се свали от котлона се затваря и се раздрусва буркана, за да се размеси добре. Оставя се да изстине и една нощ да поседи в хладилника, за да се втвърди. Нанася се след баня, върху мокра кожа.
***

Една чаша кафява захар се смесва с едно добре смачкано авокадо, малко зехтин и 1 с.л. мед. Сложете в блендер и пасирайте до получаване на еднородна смес. Съхранявайте в хладилник и използвайте 2 пъти седмично за обтриване на проблемните зони.